DDoS zaščita in preglednost za ponudnike internetnih storitev

DDOS zaščitaUsmerjeni napadi z onemogočanjem storitve spletne strani so v svetu in regiji postali stalnica. »Haktivizem« je vsaj v naših krajih izgubil zalet, kar pa ne pomeni, da ne bomo že kmalu prebirali zgodb o uspešnih napadih na slovenske spletne strani. Omrežja dostopnih računalnikov za izvedbo DDoS  napadov so kot storitev vsakemu dostopna za zelo nizko ceno, zato je potrebno resno razmišljati o ustrezni zaščiti spletnih portalov. Napadi se tipično delijo na množične (ang. Volumetric), ki skušajo izčrpati vso pasovno širino ciljanih komunikacijskih kanalov, ter aplikacijske, ki z navidezno regularnim dostopom izčrpajo pomnilniške ali komunikacijske zmogljivosti strežnikov in/ali požarnih pregrad tarče. Za obe vrsti napadov ponujamo različne rešitve, tako v obliki namenskih naprav pred strežniki, kot v obliki storitve oziroma ustrezne rešitve pri ISP. Posebnost je najem storitve, ki omogoča samodejno prepoznavo DDoS napada in preusmeritev vsega prometa skozi regijski center, ki zmore filtrirati promet do 20 Gbps oziroma 15 Mpps.

Ponujamo torej različne rešitve za celovito zaščito pred vsemi DDoS napadi za:

Končne stranke

  • Najem storitve prepoznavanja napadov in samodejnega filtriranja z metodo preusmeritve na filtrirno omrežje (regionalni »scrubbing« center).
  • Najem namenske naprave za filtriranje L7 DDoS napadov in samodejno aktiviranje preusmeritve prometa na filtrirno omrežje po potrebi.
  • Nakup namenske naprave za filtriranje L7 DDoS napadov in L3/4 DDoS napadov (poplavljanje) do točke zasičenja (prepustnosti internetnega dostopa).

ISP

  • Nakup namenske rešitve najbolj uveljavljenih ponudnikov anti-DDOS tehnologije za posrednike storitev.
  • Najem storitve prepoznavanja napadov in samodejnega filtriranja z metodo preusmeritve na filtrirno omrežje (regionalni »scrubbing« center).